dilluns, 15 de desembre de 2014

Quan acabes fent el que sempre havies criticat...

Fa pocs dies m'assabentava de que l'Ajuntament d'Alcarràs (ERC-PSC) ha denegat un procés participatiu a Sempre Alcarràs (una associació electoral). L'argument ha estat que no són ningú.
Quan fa poc més de 30 dies que es va celebrar el procés participatiu del 9-N a Catalunya, a Alcarràs hi hem vist l'altra cara de la moneda. CiU, ERC, IV i la CUP van fer mans i mànigues per aconseguir que els ciutadans poguéssim ficar un paper en una urna, expressant la nostra opinió. Acte que és el puntal de tota democràcia. Doncs amb això ben fresc, l'alcalde d'ERC Miquel Serra, qui sempre s'ha omplert la boca amb el dret a decidir, ha denegat a Sempre Alcarràs poder deixar aquestes festes una urna al Casino, perquè els ciutadans hi puguin ficar allò que millorarien de la nostra vila. Ha argumentat que no són ningú. Argúcia legal per evitar ficar la urna ja que sap, perfectament, que fins el moment que es convoquin oficialment les eleccions no poden iniciar els tràmits per formar l'associació. Més o menys com ha estat fent el Rajoy en tot el procés del 9-N. Però el que em crida l'atenció és l'argument de "NO SÓN NINGÚ". Com? De moment, pel cap baix, son uns quants veïns. Els Quintos no són ningú? perquè se'ls deixa terreny municipal i totes les facilitats per fer la seva festa (festa que el 90% de quintos no té remota idea perquè es fa). No es cert que hi ha hagut molts veïns que han celebrat la cerimònia del casament en instal·lacions municipals sense ser "ningú"? Per tant, aquest argument cau pel seu propi pes.

 

El díptic de la discòrdia. Podeu observar el perill potencial de les seves paraules...

Aquell despotisme que tant van criticar de l'antic equip de govern se l'han fet seu i el que han fet amb Sempre Alcarràs és una ofensa als votants d'Esquerra, un insult a tots aquells que vam confiar en ells per canviar les coses, un menyspreu als principis del seu partit, una burla a uns veïns del poble que el seu gran despropòsit ha estat intentar preguntar a la gent les coses que millorarien de la nostra vila.
No negaré que per mi han estat una gran decepció però afortunadament, cada 4 anys, hi ha eleccions i podem canviar les coses...