dissabte, 18 d’octubre del 2008

Hamburgueses casolanes

Per fer unes bones hamburgueses (sense desmeréixer les que hi pugui haver al mercat) necessitarem carn picada de vedella o de bou. La quantitat variarà segons el tamany de l'hamburguesa. Penseu que menjant 200gr o 300gr de producte ja quedes bé.
Per cada kilo de carn hi afegirem un parell d'ous, un parell o tres de cullerades de pa ratllat, una ceba, oli d'oliva, pebre negre i sal.
Això és la base del 80% de les hamburgueses. A partir d'aquí es poden fer múltiples variacions però sempre agafant de base aquests ingredients.
En el nostre cas hi afegirem unes cullerades de timó (farigola) que sempre dóna un toc molt agradable (a mi m'encanta aquesta herba).


Anem ficant els ingredients en un bol prou gran i ho barregem amb les mans (em picat o ratllat la ceba). Quan tenim tots els ingredients ben barrejats toca fer les hamburgueses. Que cadascú les faci del tamany que li agradi més. Pensem que com més gruixudes més ens costarà coure-les i ho haurem de tenir en compte a l'hora de la cocció.


Uns minuts al foc, banda i banda i ja es pot servir. Si ho acompanyem d'unes patatetes fregides (fetes a casa) i abans de menjar hi tirem un rajolí d'oli... ole canole! (va per tu Eva) unes hamburgueses casolanes de primera!

Us passaré unes quantitats més o menys estàndars i després que cadascú segons la quantitat de la vedella adapti la resta d'ingredients proporcionalment.

Hamburgueses Casolanes:

  • 1kg de carn de vedella picada
  • 2 ous
  • 1 ceba
  • 2 o 3 cullerades grans pa ratllat
  • 1 cullerada gran de timó (farigola)
  • pebre negre
  • oli d'oliva
  • sal

Temps: 10 minuts malcontats

Raül Solís Dolcet

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja les he fet!
M'hi vaig ficar ahir i va ser molt ràpid... jo les vaig fer redonetes i primetes (que es coguin bé).
La veritat és que em van sortir bones i el Joel, també m'ho va dir (així, si em surt una cosa bona a mi, la continuo fent pels segles dels segles).
Ens veiem castanyero!
(eva dolcet postigo)

Jordi del Masnou ha dit...

Estava fart d'hamburgueses trencades i primes. Amb aquesta recepta, amb mig quilo de carn picada em surten 7 hamburgueses 'wapes' enlloc de les 6 primes d'abans... Gràcies