dilluns, 20 d’octubre de 2008

Llobarro amb alls tendres i bolets

Aprofitant que és temporada de bolets farem un llobarro amb coberta de bolets i all tendre aromatitzat amb vinagre de sidra.


Pràcticament amb aquest nom tan llarg diem tot el que farem però anem a pams.
Podem utilitzar llobarro (lubina) o orada (dorada). Si ens la podem permetre salvatge millor que millor, però generalment les nostres butxaques tan sols arriben a les de piscifactoria (de tamany molt petit, com el de la foto). Uns allets tendres, vinagre aromatitzat, en aquest cas de mançana (poma) i els bolets. Generalment, durant tot l'any es pot trobar als supermercats bolets en conserva però avui cuinarem els que hem trobat, molt comuns als boscos catalans.

Aquests són els que quatre principiants (Eva, Joel, Carmina i Raül) van trobar:
  • llora (russula xeramperina)
  • rovello (lactarius sanguifluus)
  • pinatell (lactarius deliciosus)
  • fredolic (tricholoma terreum)
  • carrereta (marismius oreades)
  • bolet d'ovella (tricholoma fracticum)
  • llanega blanca (hygrophorus gliocyclus)
  • cama perdiu (Chroogomphus rutilus)
  • molleric (suillus luteus)

Primer de tot els netegem, trocegem i els escaldem en una olla. Els fiquem en un escorredor per treure'n tota l'aigua. Sense marxar de la cuina tallem a trocets petits els alls tendres ja nets i els fiquem amb un raig d'oli a coure en una paella fins que es daurin. Hi afegim els bolets i tapem, que vagi tot reduint a foc lent.
Tenim els lloms de llobarro ben nets. En una altra paella amb unes gotes d'oli els daurem, primer per la part de la pell per acabar de marcar-los 30 segons per l'altre cantó.


Abans de treure'ls afegim, a l'altra paella dels bolets que tenim a foc lent, un rajolí de vinagre.
Enplatem i ja tenim un bon plat de peix ben saludable.


Llobarro amb alls tendres i bolets:

  • 4 lloms de llobarro
  • 400gr de diferents bolets
  • 6 allets tendres
  • vinagre aromatitzat
  • oli d'oliva
  • sal
Temps: 15 minuts

Raül Solís Dolcet


1 comentari:

Alfonso Gaston ha dit...

tu si que estas fet un bom llobarro... Em sembla que un dia d'aquests sorprendre a la tina amb un llobarro, pero en lloc de bolets verduretes.