diumenge, 1 de març del 2009

A que juguem?

Fa uns dies va sortir publicat que el Congrés de CCOO li va costar al nostre Govern 200.000€.
Encara m'estic rellegint la notícia perquè no m'ho puc creure. Si que anem bé de diners no? Poder no hi ha tanta crisi com pregonen. Ho sento però per molt que m'ho miri del cantó que sigui no ho veig.
Mirem-ho des de l'òptica del Govern. Tenim un Congrés d'un dels sindicats majoritaris de tot l'Estat. És un sindicat que cada any negocia durament amb l'Administració, fan vagues i manifestacions per mostrar la seva insatisfacció amb la política del Govern i sempre que poden, en els mitjans informatius, foten a parir als polítics que manen . Doncs el nostre Govern al·legant interés públic (és la única raó que m'ha vingut al cap) fa un "donatiu" de 200.000€. Flipo!
Ara des de l'optica sindical. Hi ha una Administració que sempre "colla" i apreta i mai accepta totes les propostes i millores que es plantegen en les negociacions amb els sindicats. Reben diners de TOTES les Administracions, desde Brussel·les en concepte de formació de treballadors a ajudes estatals i autonòmiques en diferents conceptes així com les quotes dels afiliats. Fan un Congrés d'afiliats i el Govern els "dóna" 200.000€. Flipo i ja en van dos cops!
Com et pots asseure en una taula de negociació amb una persona que t'alimenta? Que et paga? Que et fa "donacions"? Evidentment no mossegaràs la mà que et dóna pa, oi? Però de cara a la galeria tothom fa el seu paper. Els polítics fent veure que no cedeixen i porten una política recta (per contentar la insaciable Patronal) i els sindicats demanant als pobres treballadors que surtin al carrer a manifestar-se. Pero de que aneu! Com poden ser tan hipòcrites? i el pitjor de tot es que la gent s'ho creu i surt al carrer amb tota la il·lusió del món per a que en les negociacions ens venguin i els nostres sindicats signin el que el Govern vol que signin (si, si, aquell Govern que ha pagat 200.000€ ara reclama als sindicats la compensació per la donació). Flipo per tercera vegada!
I de tot això, el que més m'emprenya és que no se'n digui res. La resta de gent ho veu normal? Igual sóc jo qui té una visió massa idíl·lica del nostre sistema polític. No ho sé pas...
Si la opinió pública sabés els diners que es mouen dintre del món sindical i la seva destinació més que dubtosa (hores de formació a 50€/h a persones mínimament qualificades, VISA sense límit, iPhones...) poder la gent es plantaria però la teranyina està tan enredada que la majoria d'estaments hi estan ficats amb major o menor mesura. I ara no flipo, ploro amics PLORO!

Raül Solís Dolcet