diumenge, 24 d’abril del 2011

Juego de Tronos. Canción de Hielo y Fuego (1). George R. R. Martin (1996). Ed. Gigamesh.

Juego de Tronos és el primer dels 7 llibres que formaran la història completa de Canción de Hielo y Fuego. Dic formaran perquè el 7è encara no s'ha publicat en anglès i en castellà tan sols tenim disponibles els 4 primers volums.
Si l'univers del Senyor del Anells d'en Tolkien us va agradar, aquesta obra no us decebrà. Fins i tot diria que és més fàcil de seguir. A la part final del llibre hi ha un petit annex on hi surt una petita descripció dels diferents llinatges i les relacions dels personatges. Molt útil.
La narració és lineal. El temps de la història va transcorrent així com ho veiem desde la perspectiva dels diferents personatges. En algun moment es recuperen històries passades però tan sols per presentar o ambientar algun passatge.
Tot sembla partir de la mateixa font però ja veurem que es van creant una sèrie de petites històries paral·leles que van entrellaçant-se en aquest joc per aconseguir el tro, el govern de tots els llinatges sota una mateixa corona.
En aquest primer llibre escassament es veuen elements fantàstics. Sembla que en els pròxims volums tindran més importància. Juego de Tronos podria passar perfectament per una novel·la històrica de l'época medieval.
Com em va dir qui me la va recomanar: "Quan la comences, no la pots deixar". Les 800 pàgines del llibre les consumeixes ràpidament.
Aquest maig comença la sèrie a Canal +. Aquí hi ha una vídeo de 15 minuts (el 1r capítol ja està penjat a les webs habituals amb V.O.S.).

Raül Solís Dolcet