dijous, 23 de maig de 2013

La moralina dels contes

Escolto les notícies del tornado que ha arrasat Oklahoma i m'aborrono. Un cop més, els Estats Units ha de lamentar morts per catàstrofes naturals.
Sembla estrany com aquest fet es repeteix quasi cada any. Això em porta a diverses reflexions:
  • Als Estats Units no són ni tan alts, ni tan guapos, ni tan intel·ligents com ells i les seves pel·lícules ens volen vendre.
  • La raça humana s'entesta contínuament a ensopegar amb la mateixa pedra.
  • Ningú els ha explicat el conte dels 3 porquets, o si més no, ho fa fet fins a la meitat. Aquell conte on 3 porquets construïen una casa (palla, fusta i totxo) i un llop ferotge les feia caure totes menys la construïda amb totxos.
Ara hi ha qui diu (sempre "a toro pasao") que s'havien de construir refugis als col·legis per evitar aquestes catàstrofes, que si els costos eren molt elevats... però des de la meva modesta opinió (no sigui que els alts, guapos i intel·ligents s'ofenguin) no seria més fàcil construir els edificis de totxo? Evidentment que serien mes cars però no haurien de lamentar aquestes morts periòdiques (més sabent que en aquesta zona d'influència del golf de Mèxic cada any es donen aquests fenòmens meteorològics). O si portem a l'extrem aquesta cerca de l'origen del problema no seria més fàcil explicar el conte dels tres porquets als nens americans?