dimarts, 2 de juny de 2015

Xiulada a la copa del Rei

El passat dissabte es va celebrar al Camp Nou la Final del "Campeonato de España-Copa S.M. el Rey de Futbol". Aquesta final la jugaven l'Athlètic de Bilbao i el F.C. Barcelona.
A l'Entrada del Rei Felip VI a la llotja es va ficar, com és tradició, l'himne d'Espanya. La pitada que hi va haver va ser monumental (tot i que a TVE ni la van citar). Ara, dies després, sembla que s'hagi fet el major dels crims. Però que ens està passant? Volen modificar la llei perquè no es pugui xiular l'himne. El següent pas serà no deixar-nos parlar mentre duri aquest? i després haurem d'estar quiets com a pals?
També hi ha hagut algun il·luminat que ha dit que es sancionarà a la gent que el xiuli. Ja està, dit i fet, és la cosa més fàcil del món. Primer s'ha de demostrar que es xiula l'himne i no al Rei, o poder es xiula la corbata que porta, o igual estan xiulant al conegut que tenen uns seients al davant. Si aquesta xiulada que has emès tu és suficientment forta per considerar-se un atac als símbols de l'Estat. Perquè tenint en compte que l'himne espanyol no té lletra no creieu que no seria cap disbarat pensar que la gent està xiulant la tonada de l'himne? I evidentment no es pot demanar que 90.000 persones tinguin una habilitat per sobre de la mitjana en això del xiular. Entra dintre de la normalitat que hi pugui haver alguna estridència.
I pocs minuts després, el Govern ja treu un comunicat condemnant els fets i convocant a la Comissió per dilluns. Queda clar que sabien que això passaria i jo em pregunto, com és que no van fer més per evitar-ho? Perquè és difícil fer callar a tot un estadi?
Però amb tot això ja passat, mentre reunim a la Comissió contra la Violència deixem de buscar quina és la font dels problemes. I si ara és tan important això de l'himne i els símbols perquè no s'estalvien el problema i li diuen Copa d'Espanya o Campionat d'Espanya, sense cap afegit més, tal com tenen la resta de països? O potser ja sabem quin és l'origen de tot però ens interessa carregar contra "els separatistes", enfrontar Espanya amb Catalunya. Perquè aquest no és el primer cop que això succeïx. Ahhh, però d'aquí uns mesos hi ha eleccions ("plebiscitàries") a Catalunya.
Després ens diuen que ells ens estimen. Si d'acord, ens estimeu (els nostres diners), però no ens estimeu tal
com som.