dijous, 21 d’abril del 2011

Un dels perquès "som més que un club"

Ahir es va celebrar la Final de la Copa del Rei. Un cop més, com va passar a Basilea, Sevilla, Atenes, París, Roma i tots els cops que hi ha una final del Barça, la grada presenta un color especial. Els colors blaugrana de les samarretes i bufandes barrejat amb les senyeres com a bandera. Per cada 10 banderes del Barça n'hi ha 100 de Catalunya. Per això som més que un club, per això en el cas del Barça, no es pot separar l'esport de la política. Perquè el Barça és l'altaveu d'aquesta nació catalana que desde fora ens intenten empetitir, acomplexar, avergonyir. Hi ha milers i milers de clubs esportius, però el Barça és dels pocs que té una dimensió més àmplia. És el sentiment d'un poble. Una institució de Catalunya. I per molt que pesi a alguns, no pots comprendre plenament el sentiment català sense ser i viure el Barça.
Quan va sonar l'himne espanyol a l'entrada del Rei, es va fer la "clàssica" xiulada de l'himne. No aprobo això. No m'agradaria que xiulessin "els segadors". Però aquesta xiulada, la interpreto com una xiulada al que representa el Rei, l'estat espanyol. L'estat que fa tres segles que ens té "segrestats" i que no ens deixa, no per simpatia, sinó perquè necessiten els nostres diners. Com diuen ells, "por interés te quiero Andrés" (a l'escriure això m'ha vingut al cap l'Iniseta i el gol del Mundial).

Raül Solís Dolcet

1 comentari:

Anònim ha dit...

M’agrada aquest bloc!!! primer que tot demano disculpes per les meves faltes d'ortografia,que segur que en faré mes d’una. Jo a part de tot el que representa el nostre club, el que em fa ràbia per diu d'alguna manera es que l'aficionat madrileny no sen doni conte de k no juguen a res, que jo entenc que estiguin contents per haver guanyat un títol, però que reconeguin els seu pèssim futbol i que sen donin compte com be dius tu, que no poden criticar a equips com Chile quan a el mundial els i van jugar així contra la seva selecció i els varen dir de tot; desprès aplaudeixen i es senten orgullosos del seu equip. Reconec que van tenir coratge però no futbol; domes demano que ho acceptin, jo accepto la meva derrota que ells acceptin això i ja ficats que siguin sincers amb els seus jugadors, que ja ho he dit abans, si els trobaren en una discoteca havent begut una mica a gent com: Cr7,Sergio Ramos,Pepe, Maurinyo,Carvalho..... segur que mes d'un aficionat madridista diria que son uns xulos, uns sobrats....el mes preocupa’n es que aquet es l'exemple que donen a milers de nens jugant a futbol!!!!! (i sense comentar la seva manera de defensar per no dir-ho atacs terroristes contra la salut publica)
P.D.: M’agrada que es xiules el himne espanyol,es el k toca i m’agradaria que els espanyols xiularen els segadors al fin i al cap no es un himne seu i la seva ràbia ens fa mes forts!!! VISCA EL BARÇA I VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!
Joel Eres Ribes