dimecres, 11 de maig del 2011

Que hagués passat si la pancarta hagués estat del PP?

Ander Errandonea demanant el vot per BILDU
Ahir va sortir de la presó de Ciudad Real l'Ander Errandonea. 25 anys tancat. Va entrar amb 23 anys i ha sortit amb quasi 50. La va fer grossa, molt grossa, i ha pagat el seu "deute" amb la societat. Perquè desenganyem-nos, les penes privatives de llibertat estan per castigar i no per reinserir. Com s'enten que es persegueixin delictes que fa 20 anys que han succeït? 20 anys després, possiblement el delinqüent ja està integrat en la societat. No estem buscant un càstig? Crec que si. I ho aprobo. Però a vegades hem d'enganyar la nostra consciència per no ferir el nostre ego.
Aquest senyor tot just sortir i reunir-se amb amics i familiars va treure una pancarta demanant el vot per BILDU. Hi va haver cants a favor de la independència i es va cantar, amb el puny ben alt, l'Eusko Gudariak (himne al soldat basc). 
No surto de la meva estupefacció al veure l'enrenou que s'ha format. El socialistes dient que estudiaran emprendre accions legals, la fiscalia que estudiarà el cas, el PP criticant als socialistes (com sempre). No estem en un país on hi ha llibertat d'expressió? Per què costa tant assumir el plurinacionalisme de l'Estat? Quin mal fa un pres (ja no) que demana el vot per una formació política? Es vol esborrar el vot de l'esquerra nacionalista basca, ignorant una vegada més la realitat social del País Basc. Però, que hagués passat si la pancarta exhibida hagués estat del Partit Popular?


Raül Solís Dolcet