dimecres, 20 de maig del 2015

No ho llegiu si esteu d'acord amb Esquerra

Bé, poder en el títol l'he sintetitzat massa i no queda ben expressat. Perdoneu. Millor així:

NO HO LLEGIU SI ESTEU D'ACORD AMB LA GESTIÓ ECONÒMICA DE L'ACTUAL GOVERN D'ESQUERRA A L'AJUNTAMENT D'ALCARRÀS

Aquesta entrada és una mica diferent a la resta. Us vull parlar del deute de la nostra vila, Alcarràs. Bé, no ho faré jo sinó que us citaré paraules expressades per altres persones.
Ja avanço que això pot ser un acte molt cruel pels incondicionals però hi ha cops que escoltar una altra versió ens pot fer obrir els ulls. Si tot i així encara dubteu, no continueu llegint i sortiu del blog, segur que trobareu alguna cosa més interessant per ocupar el vostre temps. Podeu patir una catarsi com la del Luke Skywalker a la película Star Wars (La Guerra de las Galaxias) quan en Darth Vader li diu "Yo soy tu padre" o similar a la de les nombroses fans de George Michael quan va anunciar que era homosexual.

L'aspecte econòmic acostuma a ser bastant complicat i quasi totes les dades es poden vestir segons ens convingui. A la vista estan els escàndols de les caixes d'estalvis i el temps que han tardat a sortir a la llum. Per això ficaré tan sols tres exemples sobre una mateixa dada i explicat per les mateixes persones, Esquerra Republicana d'Alcarràs.

QUINA ÉS LA REDUCCIÓ DEL DEUTE QUE HA FET L'EQUIP DE GOVERN EN AQUESTA LEGISLATURA?

Sembla fàcil la resposta oi? En principi tan sols s'hauria de fer una resta no? Mirem les respostes:
 
Primera resposta... 4'2 milions d'euros.
Així ens contesta el nostre Ajuntament el gener de 2015 a la publicació oficial Alcarràs info, número 13.

Com podeu veure en el gràfic, 9'2 - 5 = 4'2 milions d'euros. Remarquen aquesta reducció s'ha aconseguit gràcies al "control" de la despesa i el "control" pressupostari.

Segona resposta... 2'2 milions d'euros.
Aquesta xifra és la que destaca la publicació l'Esquerra d'Alcarràs el març de 2015, número 13.

Al paràgraf superior hi podem veure com remarquen que les dades estan verificades pel secretari de l'Ajuntament i avalades pel tribunal de comptes.

Tercera resposta... 3'3 milions d'euros.
L'especial Alcarràs info de març de 2015 que tractava del resum de l'acció de govern 2011/2015  recollia aquesta resposta.

Aquí, a part de veure una altra xifra diferent sobre la reducció del deute, veiem que la xifra inicial tampoc es correspon. Bé, ja se que esteu pensant que després d'aquests balls de números de milió amunt, milió avall, 100.000€ són una misèria però com que és la xifra inicial fruit d'una auditoria, em feia gràcia comentar-ho.

Que us sembla? 
1 partit polític, 2 mesos, 3 xifres diferents. 1, 2, 3, responda otra vez. Quina és la reducció del deute que ha fet l'equip de govern en aquesta legislatura?

Si a pesar dels advertiments, algun enganyat encara ha continuat la lectura i ha arribat fins aquí poder ara està pensant que estic manipulant les dades. ERROOOOOR! No he manipulat res. Aquestes publicacions s'han entregat a tots els domicilis de la vila. Si algú ha intentat manipular tan sols heu d'anar a la font de la informació. Jo, aquest cop, tan sols m'he limitat a reproduir i mostrar el que ha publicat el nostre Ajuntament i Esquerra (que amb matisos ve a ser el mateix).

Us hagués pogut parlar de que aquests últims 4 anys s'han recaptat més de 3 milions d'euros (500 milions de les antigues pessetes) respecte els 4 últims anys de CiU, aquell govern on ens semblava que tot era "viva la pepa". Si, ho heu sentit bé, més de tres milions d'euros que han entrat al calaix. I jo em pregunto: "I recaptant aquests diners de més, tan sols hem reduït això? On està el mèrit?"

Quan estimes molt a algú no li acabes veient els defectes. Estàs tan impregnat de la seva màgia que deixes de veure el món com el veu la resta. No perdeu mai l'esperit crític. El debat, l'intercanvi d'idees i d'opinions, enriqueix. Mai deixeu de pensar per vosaltres mateixos. De fer-ho, no seriem res més que una ovella més enmig del ramat.