dilluns, 18 de maig del 2015

Oportunitat perduda

Aquesta entrada és una d'aquelles que em dol en l'ànima fer-la, però per coherència i principis, l'he de fer.
Fa cosa d'una setmana, 4 joves van realitzar unes pintades pel poble acusant a la formació política SEMPRE ALCARRÀS de ser uns nazis i del Ku Klux Klan.
La majoria d'aquests joves estan o han estat vinculats a l'A.E. Lo Mòtit. Un perfil anònim de Facebook es feia ressò d'això, de que també formaven part de l'òrbita d'Esquerra i que "el cau" era una entitat que estava polititzada.
A partir d'aquí la cosa s'ha anat escampant i la pilota fent gran. El dia 15 de maig vaig enviar el següent correu a l'Agrupament:

Bon dia,
Sóc el Raül Solís, ex-cap del Cau.
El motiu d'aquest correu és per comentar-vos que m'ha entristit molt veure com els fets d'aquesta setmana han embrutat el nom del nostre Agrupament. No sé si els autors de les pintades estan vinculats actualment a Lo Mòtit, però la gent, inevitablement, els relaciona amb l'entitat (de fet un d'ells crec que surt a la fotografia de la pàgina principal del Facebook, abraçat a un nen).
Titllar de nazis o del Ku Klux Klan a un grup de veïns del poble és molt i molt greu, i més sense cap tipus de prova. Denota una falta de respecte total envers qui opina diferent a tu i crec que això entra en confrontació directa amb els valors de respecte i tolerància que es promouen al Cau.
Quan vam fundar l'Agrupament recordo que ens ficàvem a pensar en el futur i ens dèiem "us imagineu que algun dia poguéssim portar els nostres fills al Cau?". Doncs avui, amb dues xiquetes que ben aviat podrien ser follets, em pregunto si realment vull aquesta intransigència en les meves filles. No us pregunteu que hauran pensat els pares que han tingut els seus fills amb aquesta gent? Jo estaria preocupat...
Suposo que ja us haureu reunit per decidir que fer al respecte. De ben segur que sabreu resoldre aquest contratemps i espero que aquest lamentable fet no sigui suficient per enderrocar allò que portem tants anys construint.
Una abraçada a tots i ànims,
Raül

L'Agrupament Escolta Lo Mòtit, amb bon criteri, va decidir llegir un comunicat ahir a la tarda. Hi tenia moltes esperances. Vaig discutir amb gent defensant l'autonomia de l'agrupament i que estarien a l'altura. Però no va ser així. Van perdre una gran oportunitat de deixar les coses clares.
Ahir vaig veure la més trista de les escenificacions. Un dels autors de les pintades, allà dalt, amb el fulard de l'Agrupament. De bon començament creia que des d'aquella posició privilegiada demanaria disculpes pel que havia fet però no, com si res hagués passat i amb una rialla a la cara. La condemna dels fets, si es va fer, va passar desapercebuda i de poc serveix dir que quan et treus el fulard ets lliure per fer el que vulguis, assumint els actes amb totes les seves conseqüències. Estàs educant a nens i per molt bo que siguis, acabes transmetent el que ets, el que portes dintre. Quin valor tindrà la paraula "respecte" quan surti de la boca d'aquest monitor del cau? CAP.
La representació d'ahir tan sols va servir per alimentar, encara més, els comentaris a les xarxes socials. Ni publicació de cap comunicat, ni clara i contundent desvinculació política, ni dura condemna dels fets, ni perdó. Això si, una gran oportunitat perduda.